نکات ضروری پیرامون انتخاب صحیح لامپ های استخری
در این راهنمای جامع اما مختصر که توسط تیم مجرب فنی و مهندسی پارس استخر دراک گردآوری و تدوین شده است، به توضیح موارد و نکات مهم حول انتخاب چراغ مناسب با در نظر گرفتن عوامل موثر آن پرداخته ایم که در نهایت موجب می شود خرید رضایت بخشی را تجربه کنید. برای استفاده از چراغ های استخری باید نکات مهمی را رعایت کنیم تا استفاده بیشتری از این چراغ ها ببریم. چراغ های استخری و آب نما دارای بدنه سخت و مقاومی هستند. از این رو در برابر ضربه و فشار مقاومت کرده و در مجاورت مواد شیمیایی دوام بالایی دارند. این چراغ ها از مواد ضد آب ساخته شده اند که آب به داخل آن ها نفوذ نکند و خطری را ایجاد نکند. همچنین برای بالا بردن امنیت شناگران از خطرات برق گرفتگی تمامی چراغ های داخل آبی با ولتاژ 5 و 12 ولتی تولید می شوند.
انواع لامپ های استخری
عموما 3 نوع مختلف از چراغ ها در کاسه استخر مورد استفاده است که عبارتند از:
– چراغ رشته ای (Incandescent): چراغ های رشته ای، در استخرهای قدیمی بیشتر مورد استفاده قرار گرفته و امروزه به ندرت حتی در بازار پیدا می شود. اگر شما با یک استخر خیلی قدیمی ساز مواجه شده باشید، احتمالاً شاید از این نوع چراغ ها در آن استفاده شده باشد.
مزایا: قیمت پایین، ایجاد روشنایی کافی در استخر
معایب: راندمان پایین، نور مستقیم و تند، فناوری منسوخ شده، عدم وجود لامپ و قطعات در بازار
– چراغ هالوژن (Halogen): چراغ های هالوژن، نسل بعدی چراغ های رشته ای به شمار می روند. چراغ هالوژن سال های سال در استخر ها مورد استفاده قرار گرفته و در بسیاری از استخر هایی که از قبل ساخته شده اند، قابل مشاهده هستند. چراغ های هالوژن حدود 10 تا 20 درصد نسبت به چراغ های رشته ای از راندمان بالاتری برخوردار بوده، طول عمر بیشتری دارند و نور قوی تری نیز تولید می کنند.
مزایا: راندمان بالاتر، طول عمر بیشتر، نور روشن تر و تمیز تر
معایب: قیمت بالاتر، هزینه تعمیر و تعویض بالاتر، تولید حرارت زیاد
– چراغ LED (Light-emitting Diode): چراغ های LED جزو جدید ترین تکنولوژی های روشنایی استخر به شمار رفته و به نوعی یک تحول در این حوزه محسوب می شوند. چراغ های LED نوری قوی و با نفوذ تولید می کنند همچنین، نور این چراغ ها مسافت بیشتری در آب را روشن می کنند.
تفاوت ظاهری که بین نور چراغ های هالوژن و LED می توان مشاهده کرد، این است که نور چراغ های LED حالت یکنواخت و روشنی داشته و گسترش و بازتاب بیشتری در آب دارند. اما نور چراغ های هالوژن به صورت مستقیم و ستون نور است. این موضوع مخصوصاً خودش را در استخر هایی که رنگ سطح آن ها کمرنگ است خودش را بیشتر نشان می دهد. در استخر های با سطوح تیره رنگ، انعکاس نور به واسطه جذب نور در سطوح تیره، کمتر اتفاق می افتد.
مزایا: راندمان 3 تا 5 برابری نسبت به هالوژن، نفوذ نور بیشتر، طول عمر بیشتر، تنوع رنگ
معایب: قیمت بالاتر نسبت به هالوژن، عدم امکان تعمیر (در صورت خرابی کل لامپ باید تعویض گردد)
انواع لامپ های استخری از منظر شیوه نصب:
چراغ های استخری به 2 شیوه کلی قابل نصب و اجرا هستند، حالت توکار یا Flush-mounted و حالت روکار یا Surface-mounted که هر کدام شرایط و ملزومات مخصوص به خود را دارد.
چراغ های استخری توکار به همراه کاسه بتنی در داخل دیواره قرار گرفته و سطح آن تقریباً با سطح دیوار استخر همسطح می شود و این موضوع به زیبایی ظاهری طراحی استخر کمک می کند. چراغ های استخری توکار معمولاً شعاع نور کمتری نسبت به چراغ های استخری روکار از خود ساطع می کنند. استفاده از چراغ های توکار استخری مخصوصاً از نوع LED در استخر هایی که ساخته می شوند، بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. مهم ترین نقطه ضعف استفاده از چراغ های استخر توکار، سختی تعویض چراغ ها در زمان استفاده از استخر است.
چراغ های استخری روکار بدون نیاز به کاسه و روی دیواره نصب شده و به همین دلیل، سطح آن ها نسبت به سطح دیواره استخر کمی برآمدگی دارد. چراغ های استخری روکار، شعاع نور گسترده تری نسبت به چراغ های استخری توکار در آب دارند. در صورتیکه چراغ های فعلی استخر، از نوع هالوژن توکار باشد، برای جایگزین کردن و ارتقاء آن می توان از چراغ توکار LED همان برند و یا از چراغ های روکار LED سایر برندها استفاده نمود. برای جایگزین کردن چراغ استخر هالوژن روکار با چراغ استخر LED روکار، باید به ابعاد قاب چراغ توجه داشت تا مشکلی ایجاد نشود.
محاسبات مربوط به عمق، فاصله و تعداد لامپ های استخری
حقیقت امر این است که استاندارد مشخصی در این زمینه وجود ندارد و بدلیل ماهیت دکوراتیو این چراغ ها، نوع، روش اجرا، فاصله و تعداد آن ها امری تجربی تلقی شده و بسته به عواملی نظیر ابعاد استخر، شکل هندسی استخر، سرپوشیده یا سرباز بودن (محیط محوطه استخر پر نور یا کم نور)، تیره یا روشن بودن کف و دیواره استخر، و نیز سلیقه های دخیل در اجرا، می تواند متفاوت باشد.
اما بحث عمق نصب چراغ های استخری متفاوت است. به دلیل آب خنک بودن اکثر این مدل چراغ ها، نباید آن ها را خارج از محیط آبی روشن نمود و از آنجا که جنس بدنه چراغ های استخری طیف های مختلفی از پلاستیک، آلومینیوم و استیل را شامل می شود، مقاومت هر یک در برابر فشار متفاوت می باشد. همچنین به دلیل پدیده شکست نور در آب، از یک عمق مشخصی پایین تر روشنایی و بازدهی نور سطحی قابل قبولی را ارائه نمی دهد.
با اتکا به تجربه فنی و مهندسی، برای نصب چراغ های استخری عمق بین 30 تا 50 سانتیمتر زیر آب (از سطح آب تا بالای قاب چراغ) مناسب می باشد، البته که برای استخر های عمیق (2.7 متر و بیشتر) این عمق می تواند به 90 سانتیمتر برسد. از طرفی، طبق استاندارد AS/NZS 3000: 2018 استرالیا که مربوط به قوانین و مقررات کابل کشی و برق کاری می باشد، عمق استاندارد نصب چراغ 60 سانتیمتر (از سطح آب تا مرکز درپوش چراغ) ذکر شده است.
طبق محاسبات کارشناسی شده، به ازای هر متر مربع از فضای استخر، به 1.1 تا 1.8 وات نور چراغ LED مورد نیاز است. این طیف توانی به دلیل بازدهی و عملکرد نوردهی (پرتاب نور) مختلف چراغ های استخری LED از برند های مختلف می باشد که روی جعبه یا کاتالوگ آن قید شده است. برای مثال ما در اینجا بدترین حالت، یعنی 1.8 وات را در نظر می گیریم، حال اگر فرض کنیم استخری با طول 9 متر و عرض 4 متر در اختیار داشته باشیم، برای روشن کردن آب داخل کاسه استخر به 64.8 وات توان نوردهی نیازمندیم (حاصل ضرب مساحت استخر در توان مورد نیاز هر متر مربع: 1.8 * 4 * 9). برای پوشش دهی 64.8 وات توان مورد نیاز می شود از 3 چراغ 20 وات و یا 4 چراغ 18 وات بهره برد، که هر یکی از حالات به ترتیب بین 60 الی 72 وات توان نوردهی (روشنایی) ایجاد می کنند.
نحوه انتخاب ترانس مناسب لامپ های استخری
در محاسبات فیزیک، با 3 نوع توان الکتریکی مواجه هستیم. اولین مورد توان واقعی است که یکای آن وات (Watt) می باشد. دومین مورد توان راکتیو است که یکای آن وار (Var) می باشد، آخرین مورد نیز، توان ظاهری است با یکای ولت آمپر (VA).
فرمول محاسبه هر از توان های فوق الذکر عبارتند از:
P = V * I * cosφ توان واقعی
P = V * I * sinφ توان راکتیو
P = V * I توان ظاهری
به عنوان یک مقدار ثابت در محاسبات، cosφ را معادل 0.85 در نظر می گیرند. برای انتخاب یک ترانس یا منبع تغذیه (یا اصطلاحا در این مورد پاور سوئیچینگ) که بتواند ضمن کاهندگی ولتاژ، توان مورد نیاز برای روشن کردن چراغ های استخری متصل به خود را داشته باشد، می بایست به جریان الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده ها توجه داشت. با یک محاسبه ساده می توان فهمید که یک چراغ 18 وات (که 12 ولت مستقیم دریافت می کند) به 1.5 آمپر جریان نیاز دارد. حال اگر یک ترانس 12 ولت و 20 آمپر در اختیار داشته باشیم، به طور تئوری و روی کاغذ قادریم 13 عدد چراغ 18 وات را به آن متصل کنیم؛ در حالیکه این نوع محاسبه اشتباه و غلط انداز است. به طور دقیق تر، می بایست توان الکتریکی مورد نیاز و توان الکتریکی در دسترس برای روشن نگه داشتن چراغ های استخری را مورد بررسی قرار داد.
با استفاده از فرمول های توان الکتریکی بیان شده، 4 عدد چراغ 18 وات، مجموعا 72 وات توان الکتریکی مصرف می کنند. حال با کمک رابطه توان واقعی، توان ارائه شده یک ترانس 12 ولت و 10 آمپر برابر با 102 وات می باشد که با در نظر گرفتن 75 درصد کارایی واقعی، این عدد به 76.5 وات تقلیل می یابد. این مقدار توان برای روشن کردن چراغ های با مشخصات عنوان شده کافی به نظر می رسد، اما طبق نظر کارشناسان، برای اطمینان از کفایت توان و نیم نگاهی به تمهیدات و تغییرات احتمالی آتی در چیدمان چراغ ها، بهتر است که یک پله بالاتر یعنی از ترانس 12 ولت و 15 یا 20 آمپر استفاده کرد.
جانمایی و چیدمان مناسب لامپ های استخری
میزان تابش نور چراغ های استخری، به نوع چراغ استفاده شده و میزان بازتابش نور در استخر بستگی دارد. به عنوان یک قاعده تجربی، برای هر چراغ LED در استخر بین 5 تا 10 متر طول شعاع روشنایی در نظر گرفته می شود. البته این موضوع به رنگ نور چراغ LED و نوع و رنگ سطوح استخر نیز مرتبط می باشد. رنگ سطح داخلی استخر، یک مسئله مهم برای انتخاب و محاسبه تعداد مورد نیاز چراغ استخر است. هر چه رنگ سطوح استخر تیره تر باشد، به نور بیشتری برای روشنایی استخر احتیاج است. به صورت تجربی، برای یک استخر با سطوح تیره می بایست 1.5 برابر یک استخر با سطوح روشن، نور چراغ در نظر گرفت. در حال حاضر، توجه کردن به زیبایی یک محیط و استفاده از امکانات و ابزاری که این زیبایی را بیشتر کند، اهمیت زیادی پیدا کرده است. به همین دلیل تولید کنندگان محصولات روشنایی در صدد طراحی و تولید محصولات با کیفیتی هستند که بتواند این نیاز را برطرف کند. همچنین بیان این نکته نیز حائز اهمیت است که چراغ های روکار زاویه تابش گسترده تری نسبت به چراغ های توکار دارند، در واقع برای چراغ های استخری از نوع روکار زاویه ای برابر با 120 درجه در نظر گرفته شده است که این زاویه برای نوع توکار بسته به شمایل چراغ و عمق حفره می تواند همان 120 درجه و یا بین 5 تا 8 درصد کمتر باشد.
استخر با یک چراغ LED
استفاده از تنها یک چراغ LED نهایتاً برای یک استخر با حداکثر طول 6 متر و حداکثر عرض 4 متر و آن هم با سطح روشن مجاز است. با گذر از این حدود، می بایست بر تعداد چراغ ها اضافه نمود. در غیر اینصورت، نور چراغ ها در مسافت های طولانی ضعیف شده و یکنواختی آن از بین می رود. در مواردی که تنها یک چراغ قرار است در استخر نصب شود، بهتر است چراغ در بخش عمیق استخر نصب شود.
استخر با دو چراغ LED روبروی هم
با افزایش طول استخر از میزان 6 متر تا 8 متر، بهترین گزینه استفاده از دو چراغ LED روبروی هم در دو ضلع کوچکتر استخر است. این کار باعث می شود تا ضمن داشتن یک نور قوی در استخر، تمامی نقاط مختلف استخر که امکان سایه در آنها وجود دارد، نورپردازی شود.
استخر با چند چراغ LED در طول استخر
زمانی که طول استخر از 8 متر بیشتر شود، بهترین روش نورپردازی، قرار دادن چندین چراغ کنار هم در طول استخر می باشد. زیرا در این استخرها، طول استخر بیشتر از توان نورپردازی یک چراغ به تنهایی است. در این نوع چیدمان پیشنهاد می شود که بین چراغ تا دیوار کناری 1.25 متر و بین هر دو چراغ با هم 2.5 متر فاصله در نظر گرفته شود.
نورپردازی پله ها و سکو های استخر
در صورت وجود موانع و تجهیزات جانبی در استخر مانند پله و سکو، نورپردازی کمی پیچیده تر می شود. البته استفاده از این امکانات جانبی هم از نظر ایجاد راحتی برای شناگران هم از نظر جنبه های زیبایی، روز به روز بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد. نکته مهمی که در نورپردازی این موارد علاوه بر جنیه زیبایی اهمیت دارد، جنبه “ایمنی” است. وجود نور کافی مخصوصاً در شب در جهت حفظ ایمنی کسانی که می خواهند وارد استخر شوند و یا از آن استفاده کنند، بسیار مهم می باشد. به عنوان یک قاعده تجربی، برای نورپردازی مواردی مانند سکو و یا پله داخل استخر، چراغ استخر نمی بایست از سطح آب بیشتر از 30 سانتیمتر پایین تر نصب شوند. زیرا معمولاً بالاترین ردیف های پله و یا سکو معمولاً در عمق 40 سانتیمتری از سطح آب قرار می گیرند. البته این مقادیر حدودی هستند و امکان تغییر جزئی آنها متناسب با یکدیگر وجود دارد. در هر صورت، چراغ استخر از نظر ارتفاع می بایست کمی از پله و یا سکو بالاتر باشد تا روشنایی کافی برای آنها وجود داشته باشد. در استخرهای کوچک، می توان از یک چراغ در سمت روبروی پله و یا سکو در استخر استفاده نمود. حفظ ارتفاع نصب چراغ به همان طریقی که بیان شد، نقش مهمی در تأمین ایمنی استخر خواهد داشت.
در استخرهای با سایز متوسط، بهتر است تا پله ها و سکوها در یک سمت با عرض کمتر قرار گرفته و از آنجائیکه امکان قرار دادن چراغ در ضلع روبرو به دلیل فاصله زیاد وجود ندارد، از چند چراغ در دیواره طولی استخر استفاده شود. با قرار دادن چراغ در نزدیکی پله و یا سکو و با عمق حداکثر 30 سانتیمتری از سطح آب، نور کافی برای سکو و پله استخر فراهم خواهد آمد.
در صورتیکه پله و یا سکو در طول استخر کار شده باشد، توصیه می شود تا چراغ هایی استخر در طول استخر و در بالای سکو و با عمق حداکثر 30 سانتیمتری از سطح آب قرار داده شوند. هر چند این کار باعث افتادن سایه در زیر سکو می شود، اما سایر نقاط استخر بخوبی روشن شده و بازتاب نور می تواند حتی زیر سکو را نیز به اندازه کافی روشن کند.
نورپردازی استخر های با اشکال نامنظم
علیرغم اینکه استخرها می توانند دارای اشکال مختلفی باشند، اما قواعد اصلی روشنایی استخر و چراغ های آن کماکان پابرجا هستند. استفاده از دوچراغ LED روبروی هم برای استخرهای با طول کمتر از 12 متر، بهترین گزینه محسوب می شود.
در استخرهای L شکل، توصیه می شود که بخش گسترش یافته، به عنوان یک استخر جداگانه در نظر گرفته شود. به عنوان مثال در استخر شکل زیر، اگر بخش گسترش یافته وجود نداشت، با یک استخر مستطیلی با طول 12 متر مواجه بودیم که می بایست از 4 عدد چراغ در طول آن استفاده می شد. اما با توجه به شکل L این استخر، همانگونه که مشاهده می شود از سه چراغ در طول استخر بزرگتر و دو چراغ در ضلع چپ استفاده شده که هم استخر و هم بخش پله ها دارای نور کافی و یکنواخت باشند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت فروشگاه ما مراجعه کرده و یا با تیم فنی و مهندسی گروه پارس استخر دراک در ارتباط باشید.
نکات ایمنی و استاندارد های حین اجرای لامپ های استخری
1- به جهت حفظ سلامت جانی شناگران سیستم برق چراغ های استخری نباید از 12 ولت متناوب (VAC) و یا 30 ولت مستقیم (VDC) فراتر رود.
2- درایور یا کنترلر چراغ های رنگی و RGB را نباید دور تر از 25 متر از ریموت کنترل آن فاصله داشته باشد. اگر درایور در زیر زمین یا موتورخانه قرار دارد این متراژ کمتر می شود تا بتواند سیگنال را به درستی دریافت کند، همچنین ترانس چراغ ها نباید دور تر از 15 متر باشد چراکه دور تر از آن دچار افت ولتاژ شده و چراغ ها با حداکثر توان کار نمی کنند.
3- ترانس 12 ولت چراغ ها بهتر است حداقل 30 سانتیمتر بالاتر از سطح آب، 20 سانتیمتر بالاتر از سطح زمین و حداقل 120 سانتیمتر دور تر از لبه و حاشیه استخر نصب گردد.
لامپ های مخصوص سونا و نکات ایمنی مرتبط با آن
چراغ های سونا و الزامات ایمنی آن ها، یکی از عناصر اساسی در تجهیزات و تاسیسات سونا های استخر و اتاق های بخار می باشند که نقش حیاتی در ایجاد و حفظ محیط گرمایشی را در این اماکن دارند. این چراغ ها بهطور معمول با توجه به نوع و ابعاد سونا، از جنس مقاوم به حرارت و رطوبت و با قابلیت تحمل دما های بالا ساخته میشوند. علاوه بر این، مواردی نظیر کارایی، ایمنی و اقتصادی بودن نیز در انتخاب و استفاده از این چراغ ها اهمیت دارد.
چراغ های سونا با لامپ های رشته ای
چراغ های سونا که از لامپ های رشته ای استفاده می کنند باید رطوبت و دمای بالا را تحمل کنند. برای محافظت از لامپ در برابر رطوبت، آن ها را آب بندی می کنند. هنگام انتخاب چراغ های سونا، توجه داشته باشید که کلاس ایمنی آن ها حداقل IP56 باشد (این کلاس به معنای مقاوم بودن لامپ در برابر رطوبت است).
برای سونا می توان از لامپ های رشته ای با توان بیش از 60 وات استفاده کرد. لامپ های پرقدرت را نمی توان در سونا قرار داد، زیرا نه تنها به خودی خود، بلکه با گرمای سونا نیز گرم می شوند. دمای سونا در حال استفاده و با روشن بودن هیتر برقی و دستگاه بخار ساز بالا است و اگر لامپ ها دما را چند ده درجه افزایش دهند، ممکن است آتش سوزی رخ دهد.
لامپ سونا با نور LED
چراغ های سونا با نور LED کاملا ایمن، مقرون به صرفه و قابل اعتماد هستند. علاوه بر این، آن ها از رطوبت نمی ترسند. برخی از مدل های طراحی شده ویژه دارای کلاس ایمنی IP65 هستند، حتی اگر جت آب مستقیماً هدایت شود، چراغ های سونا منبع خطر محسوب نمی شوند. این چراغ های سونا البته نیز معایبی دارند: نور کاملاً روشنی از خود ساطع می کنند، اما با نصب مناسب، مشکلی ایجاد نمی شود. همچنین برخی از مدل ها به شما امکان می دهند نه تنها روشنایی شار نور، بلکه رنگ روشنایی را نیز با استفاده از یک واحد کنترل ویژه تغییر دهید. محدوده چراغ LED گسترده است.
لامپ سونا با سیستم لاین نوری
چراغ های سونا با سیستم روشنایی اپتیکال در هر محیطی کاملا ایمن هستند. تنها چیزی که وجود دارد این است که نور فیبر نوری فقط با امواج نور کار می کند نه با الکتریسیته. بنابراین می توان این نوع سیستم را هم در پشت بام و هم در کف استخر نصب کرد و جلوه های باور نکردنی ایجاد کرد.
پروفیل چراغ خطی های سونا تا 200 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند، بنابراین حتی می توان آن ها را در امتداد سقف در سونای روسی نصب کرد. چراغ های سونا نور ملایمی را ساطع می کنند و در نتیجه به ایجاد فضایی دنج و آرامش بخش کمک می کنند. چنین نورپردازی مقرون به صرفه، بادوام و نصب آن آسان است، بنابراین کاملاً قابل درک است که چرا این چراغ های سونا به طور فزاینده ای محبوب می شوند.
قوانین انتخاب لامپ های سونا
هنگام انتخاب چراغ سونا باید جزئیات زیادی را در نظر گرفت. این دستگاه ها باید چندین الزام را داشته باشند:
مقاومت در برابر رطوبت: این امر به ویژه برای محصولاتی که مستقیماً در اتاق های بخار نصب می شوند بسیار مهم است. باید در نظر داشت که رطوبت نه تنها از بخار، بلکه از پاشش آب که از جهات مختلف می ریزد نیز می آید. توانایی مقاومت نه تنها در برابر درجه حرارت بالا، بلکه همچنین در برابر تغییرات منظم دما حائز اهمیت است.
زیبایی شناسی، ایجاد نور با کیفیت: نورپردازی از اهمیت بالایی برای استخر حمام برخوردار است زیرا بر جو و راحتی محیط تأثیر می گذارد.
لامپ های سونا با توجه به چه پارامتر های خاصی باید انتخاب شوند؟
این پارامتر ها برای اتاق های بخار و رختکن اعمال می شود، زیرا الزامات برای این فضا ها در بالاترین درجه است. در نتیجه چنین چراغ هایی برای تمام فضا های دیگر مناسب هستند.
درجه محافظت: حداقل درجه حفاظتی چراغ ها IP54 است. این بدان معنی است که دستگاه در برابر گرد و غبار و همچنین پاشش آب از جهات مختلف مقاوم است. اگر عدد دوم بزرگتر از 4 باشد، نشان می دهد که در برابر جت های آب نیز محافظت می شود.
مقاومت در برابر دمای بالا: به دنبال چراغ هایی باشید که حداقل 120 درجه سانتیگراد را تحمل کنند. حتی اگر سونا آنقدر گرم نمی شود، بهتر است ایمن باشید و محصولی با قابلیت های قوی تر خریداری کنید.
مواد پوسته: همه چیز به این بستگی دارد که برای چه فضایی چراغ را انتخاب کنید. برای یک حمام روسی، یک پوشش مقاوم در برابر حرارت که با درجه حفاظت مشخص شده مطابقت دارد، مناسب است. برای اتاق بخار سونا فنلاندی، بهتر است به دنبال محصولاتی با روکش سرامیکی باشید.
نوع لامپ: در اتاق بخار یا رختکن، چراغ های فیبر نوری (LWL)، LED و لامپ های رشته ای قابل نصب هستند. چراغ های فیبر نوری با نور با کیفیت، سازگار با محیط زیست، ایمنی، حداکثر مقاومت در برابر رطوبت و درجه حرارت بالا مشخص می شوند. با این حال، این نورپردازی بسیار گران است.
چراغ های LED در همه فضا ها قابل استفاده هستند اما در اتاق بخار به دلیل قرار گرفتن در معرض دمای بالا سریعتر تجزیه می شوند. این مشکل را می توان با حفاظت اضافی خاص حل کرد. لامپ های رشته ای معمولی در حمام بخار به خوبی کار می کنند، اما نباید از 60 وات تجاوز کنند. کیفیت پوشش نیز مهم است.
برای سونا یا حمام، صفحه های چوبی بهترین هستند. آنها به عنوان محافظت در برابر ضربه عمل می کنند، تا حدی ساختمان را از پاشش در امان نگه می دارند و همچنین عملکردهای زیبایی شناختی را انجام می دهند.
چراغ های اصلی در بالای اتاق نصب می شوند، ترجیحاً در گوشه ها یا جایی که پاشش آب کمتر است. نور را می توان زیر نیمکت، پشت دیوار یا در امتداد سقف قرار داد. در مورد نصب، فقط باید توسط متخصصان با تجربه در نصب و مونتاژ لامپ ها انجام شود.
نصب لامپ سونا
انتخاب چراغ سونا تنها نیمی از کار است. هنوز مشکلات زیادی وجود دارد که باید حل شود. اول محل نصب لامپ ها است.
لامپ در سونا بخار
وقتی صحبت از قسمت بخار سونا می شود، مهم ترین چیز این است که چراغ های سونا خود را در جایی آویزان نکنید که قابل استفاده نیستند و نمی توانید آن را نزدیک بخاری آویزان کنید. حتی اگر چراغ های سونا در برابر حرارت مقاوم باشند، بعید است در برابر جریان هوای گرمی که از دیواره های داغ بخاری می آید مقاومت کنند. برای اتاق های بخار از چراغ های سرامیکی مرغوب استفاده کنید. چراغ های سونا اغلب در گوشه ها نصب می شوند چرا که واقعاً مانعی ندارند. از این گذشته، گوشه ها بسیار به ندرت استفاده می شوند. شما ممکن است نصب یک فیکسچر افقی را در تقاطع دیوار و سقف در نظر بگیرید.
برای یک اتاق بخار با دمای 50-75 درجه سانتیگراد، هر چراغ سونا مقاوم در برابر گرما و رطوبت مناسب است، چراغ هایی که از فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، پلاستیک مقاوم در برابر حرارت ساخته شده است. فقط به محدوده دما توجه کنید که باید حداقل 100 درجه سانتیگراد باشد.
لامپ در سونا خشک
در یک سونا فنلاندی با هوای خشک، چراغ های سونا با پایه سرامیکی باید نصب شوند.
لامپ های سونا در حمام
دمای خاصی در حمام وجود ندارد، اما رطوبت و پاشیدن آب زیاد است. و این در کنار برق خطرناک است. این اتاق نیز باید دارای چراغ های سونا باشد. به طور مشروط، کل حمام به سه منطقه تقسیم می شود که می توانید از وسایل روشنایی با کلاس های مختلف حفاظتی استفاده کنید:
- منطقه اول نزدیک منبع آب (شیر آب، دوش، کابین دوش و …) است. رطوبت زیادی وجود دارد، آب به هر مقدار و در هر جهتی می تواند وارد شود. چراغ های سونا 12 ولت در اینجا قرار می گیرند، کلاس حفاظت از آب حداقل 5 است (IP45، IP46، IP56، و غیره).
- منطقه دوم در فاصله 60 سانتی متری از منبع آب، وان، کابین دوش، استخر است. در اینجا، آب کمتر به دام می افتد، بنابراین چراغ های سونا ممکن است دارای کلاس چهارم حفاظت باشند.
- منطقه سوم نسبتاً خشک است، بنابراین کلاس حفاظتی 1 کافی است.
بنابراین، انتخاب کنید که کدام نور سونا برای شما قابل قبول تر است و آن ها را در سونا خود آزمایش کنید. همچنین برای اطلاع دقیق از جزییات اجرا، بررسی پروژه های در دست اجرا و به اتمام رسیده، دریافت تخصصی پرسش های خود و استعلام به روز قیمت های می توانید با تیم فنی و مهندسی گروه پارس استخر دراک در تماس باشید.
مشاوره خرید
برای اطلاع از قیمتها و مشاوره رایگان میتوانید با ما در تماس باشید از طریق ایمیل. همکاران ما در سریعترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.
راه های تماس سریع
برای تماس سریع با ما میتوانید از طریق شماره های زیر اقدام کنید.